ייצוג בהליך גירושין

עורך דין גירושיןבמידה והחלטתם להתגרש, מומלץ לפנות לייעוץ של עורך דין המתמחה בדיני משפחה וגירושין, מוקדם ככל האפשר. גם במקרים בהם מדובר על גירושין בהסכמה, ואין מחלוקות גדולות בין בני הזוג, כדאי לפנות לעורך דין גירושין לעריכת הסכם הגירושין באופן מקצועי ומקיף, בכדי להבטיח שמירה על זכויות שני הצדדים, ולמנוע סכסוך עתידי עקב חוסר הבנה או חוסר התייחסות לנושאים מסוימים.

הליך גירושין מטרתו להסדיר את הסוגיות המשפטיות השונות הכרוכות בגירושין, דוגמת חלוקת הרכוש, הסדרי השהות של הילדים, מזונות ועוד. במידה וזוג מחליט להתגרש בהסכמה או בהליך גישור גירושין בשיתוף פעולה, ניתן להגיע להסכם גירושין יחסית מהר, ולסיים את ההליך המשפטי תוך זמן קצר, היות ויהיה מדובר רק בהבאת ההסכם לאישור בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, לצורך מתן תוקף של פסק דין. עם זאת, במקרים בהם בני הזוג אינם מצליחים להגיע להסכמה, הדבר יכול להוביל למאבק משפטי ארוך ויקר. למרבה הצער, לעיתים אחד מבני הזוג נאלץ להתמודד במהלך הליך הגירושין עם מצבים קשים כגון אלימות, תלונות שווא במשטרה, ניכור הורי ועוד. עורך דין גירושין מקצועי ומנוסה יכול לסייע בהתמודדות גם עם מצבים מסוג זה.

אורי דון יחייא הינו עורך דין ומגשר מוסמך, מומחה לענייני משפחה וגירושין מזה כ-20 שנים. הוא מייצג לקוחות בבית המשפט לענייני משפחה וכן בבית הדין הרבני, גם במקרים סבוכים דוגמת ניכור הורי, סרבנות גט ועוד. בנוסף לייצוג המשפטי, לעו"ד אורי דון יחייא ניסיון רב בניהול הליכי גישור גירושין באופן מקצועי ויעיל, בשיטה ייחודית המשלבת כלים מתחומי האימון ו-NLP, והגעה להסכמות מיטביות לשני ההורים.

לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות, חייגו – 052-3003786

בקשה ליישוב סכסוך

ביולי 2016 נכנס לתוקף החוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה, אשר שינה באופן מהותי את הדרך בה מתנהל הליך גירושין. על פי החוק הנ"ל, כאשר בני זוג מעוניינים להתגרש, לפני שיוכלו להגיש תביעה בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני, עליהם ראשית לנסות ולהגיע להסכם בדרכי שלום. לשם כך יש להגיש בקשה ליישוב סכסוך, לאחריה הזוג מופנה לפגישת גישור ביחידת הסיוע של בית המשפט או בית הדין אליה הם מחויבים להגיע ללא ייצוג עורך דין. לאחר הפגישה הראשונה, הם רשאים להמשיך בהליך אם ירצו בליווי עורך דין, או לבחור שלא להמשיך בהליך הגישור ביחידת הסיוע. במידה והחלטתם להמשיך בהליך גישור זה, מומלץ להסתייע בעורך דין שהינו גם בעל ניסיון בגישור גירושין, כדי להבטיח שתוכלו להשיג באופן מיטבי את מה שחשוב לכם בהליך הגישור.

רק לאחר 60 ימים לפחות מיום הגשת הבקשה ליישוב סכסוך, ניתן להגיש תביעות משפטיות בבית המשפט או בית הדין. זאת למעט במקרים דחופים כאשר יש צורך בהגשת בקשה לסעד דחוף כגון עיכוב יציאה מהארץ, קביעת הסדרי שהות זמניים עם הילדים, מזונות זמניים דחופים וכדומה.

הליך גירושין בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני

הליך גירושין עשוי להתנהל בשתי ערכאות – בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני. הסדרת הגירושין עצמם (הגט) בין בני זוג יהודים היא בסמכותו הבלעדית של בית הדין הרבני, עם זאת בענייני הרכוש, הסדרי השהות והמזונות, מוסמך בית המשפט לענייני משפחה לדון, אך ניתן גם "לכרוך" נושאים אלה לתביעת גירושין בבית הדין הרבני (נושא הסדרי השהות כרוך לכך מעצם טיבו). עולה, שלבית הדין ולבית המשפט לענייני משפחה סמכות מקבילה, אך קיימים ביניהם לעתים הבדלים משמעותיים, ולכן ייתכן שתוצאות הליך הגירושין יהיו שונות בהתאם לערכאה בה נפתחו התביעות. במובן זה, לצד שפותח ראשון בהליך המשפטי עשוי להיות יתרון. לכן מומלץ לפנות לייעוץ אצל עורך דין גירושין, לפני נקיטת כל צעד משפטי, ובשלב מוקדם ככל הניתן, כדי שיבחן כיצד כדאי לפעול בהתאם לנסיבות המקרה שלכם.

עורך דין גירושין מקצועי ומנוסה יוכל להציג בפניכם את כל המידע הרלוונטי והמשמעויות של הליך הגירושין, להסביר על זכויותיכם בהליך, להדריך אתכם כיצד כדאי לנהוג להבא מול בן/ת הזוג ועוד. ליווי וייצוג על ידי עורך דין מנוסה יגדיל באופן משמעותי את הסיכויים להשיג את הדברים שחשובים לכם בהליך הגירושין, ולא מומלץ להתקדם בהליך גירושין ללא ליווי עורך דין.

בחירת עורך דין גירושין

הליך גירושין הינו מורכב וכולל סוגיות בעלות השלכות משמעותיות על כל אחד מבני הזוג. לכן, חשוב לבחור בליווי וייצוג על ידי עורך דין מקצועי ומנוסה אשר יפעל באופן הטוב ביותר למען האינטרסים שלכם. בחרו עורך דין אשר מתמחה בדיני משפחה וגירושין, ובעל ניסיון בייצוג הן בבית המשפט לענייני משפחה והן בבית הדין הרבני.

היות ומדובר בתקופה לא פשוטה, חשוב לבחור בעורך דין שיעניק לכם תחושת ביטחון. עורך דין שהינו גם מגשר גירושין מנוסה, יוכל גם לסייע באופן מיטבי בהשגת הסכם במידה והנסיבות יאפשרו זאת, תוך שמירה על האינטרסים שלכם.

הליך הגירושין בבית הדין הרבני

כאמור, בית הדין הרבני מחזיק בסמכות הבלעדית בעניין מתן הגט. בית הדין הרבני זקוק לעילת גירושין על מנת לחייב בגט, ולרוב אינו מסתפק בטענת אחד מבני הזוג שאינו מעוניין להמשיך בחיים המשותפים. ההלכה קובעת עילות אפשריות שונות לגט לבעל או לאישה, כגון קיום יחסים אינטימיים (ולעתים אף "מעשה כיעור") מחוץ לנישואין, סירוב לקיים יחסי אישות, אלימות ועוד.

במקרים בהם קיימת התנגדות לגירושין מצד בן/ת הזוג, ההליך בבית הדין הרבני הינו מורכב מכיוון שעל פי ההלכה, גט ניתן רק במקרה בו שני בני הזוג מסכימים לכך. כאשר אחד מבני הזוג מסרב להתגרש, לרוב יעבור זמן רב עד שבית הדין הרבני ייתן פסק דין לגירושין. במקרים של סרבנות גט אפשר לפנות לבית הדין הרבני בבקשה להפעלת סנקציות על בן הזוג הסרבן, כגון הטלת עיקולים, הוצאת צו עיכוב יציאה מהארץ ואף מאסר, אם כי סנקציה אחרונה זו מוטלת לעיתים נדירות. בנוסף, ניתן להגיש תביעה נזיקית נגד בן הזוג הסרבן לבית המשפט לענייני משפחה.

לשיחת ייעוץ ראשונית ללא התחייבות, חייגו – 052-3003786

 

תכנים נוספים שיכולים לעניין אותך:
גישור גירושין
ניכור הורי
חלוקת רכוש בגירושין
משמורת ילדים
 – מזונות ילדים